Επιχειρείν

Εκδηλώσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Βραβεύσεις

Event Info

10:00 – 17:00
14 Σεπτεμβρίου 2018
Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ

Ο στόχος του συνεδρίου είναι να αναλύσει όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την πορεία της Φέτας προς τις διεθνείς αγορές, αλλά και να αναδείξει τις τεράστιες προοπτικές για την τοπική και εθνική οικονομία από την ορθολογική διαχείριση των δυναμικών προϊόντων της ελληνικής γης.

Χορηγός Εκδήλωσης:

Παράλληλα το συνέδριο στοχεύει στη δικτύωση μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης της φέτας, αλλά και των αρμοδίων Υπουργείων, των σχετικών επαγγελματικών φορέων, των διαφόρων οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αναφορικά με την φέτα και ανάπτυξη συνεργιών και συνεργασιών για την προώθηση της.

Πρόγραμμα Συνεδρίου:

Χαιρετισμοί:

  • κ. Φιλ Χόγκαν, Επίτροπος Γεωργίας E.E.
  • κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
  • κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς
  • κ. Στέργιος Κύρτσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων
  • κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
  • κ. Νίκος Παλάσκας, Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας

Ομιλίες:

  • Εθνική και Περιφερειακή Πολιτική για την Φέτα - κ. Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
  • Χρηματοδοτήσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις στον τομέα της φέτας –  κ. Γιάννης Δραγασάκης, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • Τυποποίηση και διασφάλιση ποιότητας της Ελληνικής φέτας - κ. Δημήτρης Αυλωνίτης,  Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας: Δομή και Λειτουργία - κ. Γιάννης Βιτάλης Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
  • Η εμπειρία της λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην Ιταλία – Εκπρόσωπος της διεπαγγελματικής Οργάνωσης Grana Padano 
  • Η εμπειρία της λειτουργίας των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στη Γαλλία – Εκπρόσωπος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Roquefort
  • Καλές πρακτικές που έχουν επιτευχθεί στην Ιταλία σε Προιόντα Ονομασίας Προέλευσης, κ. Leo Bertozzi, AiciG    
  • Δικτύωση και ανάπτυξη συνεργειών στην προώθηση της Φέτας -  κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων 
  • Αξιοποίηση παραπροϊόντων στη παραγωγή φέτας - κ. Παύλος Σατολιάς μέλος ΔΟΦ – Πρ. ΟΔΗΠΠΑΦ
  • Το σήμερα και το αύριο της φέτας, κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, Πρόεδρος ομίλου "Φίλοι της φέτας"

Ακολουθήστε μας: