Επιχειρείν

Εκδηλώσεις, Συνέδρια, Ημερίδες, Βραβεύσεις

Event Info

10:00 – 14:00
16 Σεπτεμβρίου 2018
Αίθουσα Θεάτρου «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ»

Η δράση με τίτλο «Η συμβολή της φέτας στην Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία» αποτελείται από δύο (2) θεματικές ενότητες:

α) «Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος» 

β) «Οι δρόμοι της Φέτας»

Χορηγός Εκδήλωσης:

α) «Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος» 

Στην ειδική εκδήλωση «Φέτα και ξενοδοχειακός κλάδος» θα παρουσιαστούν έξυπνες λύσεις για brunch με βασικό συστατικό την φέτα από ειδικούς σεφ, το πρόγραμμα «Ελληνικό πρωινό» καθώς και οι απαιτήσεις και προϋποθέσεις προμήθειας προϊόντων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο στόχος θα είναι η φέτα να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στο πρωινό που παρέχουν τα ξενοδοχεία στους πελάτες τους.

Πρόγραμμα ειδικής εκδήλωσης:

  • «Παρουσίαση προγράμματος «Ελληνικό πρωινό», ο Δρ. Αλέξιος Πατάπιος Κόντης, Υπεύθυνος Μάρκετινγκ «Ελληνικό Πρωινό»
  • «Η σπουδαιότητα της προέλευσης των 1ων υλών στη "Βιώσιμη Ελληνική Κουζίνα», κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης, επιστημονικός συνεργάτης «Local Food Experts» 
  • «Απαιτήσεις και προϋποθέσεις προμήθειας προϊόντων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», κ. Ζαφείρης Γιώργος, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας
  • «Έξυπνες λύσεις για brunch με βασικό υλικό την φέτα», κ. Κουτσιμανής Λευτέρης, ειδικός Σεφ 
  • «Φέτα, Φιλία, Φιλοξενία (Τα 3 Φ) - Αγροδιατροφή & Ολοκληρωμένη Διαχείριση Προορισμού» κ. Βαγγέλης Κυριακού, Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών, Υπεύθυνος Πολιτιστικού Τουρισμού Δήμου Έδεσσας
  • «Η διατροφική αξία της φέτας», κ. Αναστασία Σιατήρα, Διατροφολόγος

β) «Οι δρόμοι της Φέτας»  - Αίθουσα Θεάτρου

Η Ειδική εκδήλωση: «Οι δρόμοι της Φέτας» έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τουριστικών πακέτων με κεντρικό θέμα την φέτα, τα οποία θα προωθηθούν με την βοήθεια των τουριστικών πρακτόρων – μελών της FedHATTA που θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Η συμμετοχή φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, τυροκόμων και τουριστικών πρακτόρων θα διασφαλίσει την δημιουργία των «Δρόμων της Φέτας» που θα αποτελέσει μια ακόμα πρόταση γαστρονομικού τουρισμού για την χώρα μας.

Πρόγραμμα ειδικής εκδήλωσης:

  • «Η σημασία των τοπικών προϊόντων στη δημιουργία τουριστικών πακέτων», κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού
  • «Καλές πρακτικές από τους «Δρόμους του Κρασιού». Κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη», κ. Γιάννης Αλμπάνης, Εκπρόσωπος «Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
  • «Παρουσίαση του μοντέλου – Οι δρόμοι της Φέτας στην Ελασσόνα», κ. Νίκος Πιτσούλης, Πρόεδρος Τουριστικής Ακαδημίας του Εκπαιδευτικού Οργανισμού "ΔΗΜΗΤΡΑ

Ακολουθήστε μας: