Νέα

Στην Ελασσόνα «χτυπά» η καρδιά της φέτας από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου όπου θα διεξαχθεί η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018».

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαγράψει μια μακρά πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για τη στήριξη των τοπικών προϊόντων. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι απούσα από το πιο σημαντικό ΠΟΠ προϊόν της πατρίδας μας τη φέτα. Στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» στοχεύει ακριβώς στην ανάδειξη της Ελασσόνας ως της μητρόπολης της φέτας. Είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της εγχώριας παραγωγής φέτας ανήκει στην Ελασσόνα, και στις δυναμικές επιχειρήσεις της που στοχεύουν στην εξωστρέφεια δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο παραγωγικό και το οικονομικό προφίλ της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες στις δυνάμεις αυτές για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη διείσδυσή τους στην τοπική, την εγχώρια και τις διεθνείς αγορές. Είναι άλλωστε γνωστές οι μάχες που έχουμε δώσει στο παρελθόν για την κατοχύρωση της Ονομασίας Προέλευσης της Φέτας, σ’ έναν αγώνα που ακόμη συνεχίζεται. Για το λόγο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να στηρίζουμε δράσεις όπως η πανελλήνια διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», που φέρνουν κοντά τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας και δείχνουν την αποφασιστικότητά μας να δουλέψουμε οργανωμένα και δυναμικά, ώστε το σημαντικότερο ελληνικό ΠΟΠ προϊόν, η Φέτα, να κατακτήσει τις αγορές ολόκληρου του κόσμου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου επισήμανε ότι: «Συναποφασίσαμε με τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να διοργανώσουμε την Πανελλήνια πλέον διοργάνωση για τη φέτα κάτι το οποίο δικαιούμαστε ως επαρχία. Είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή σε παραγωγή στη τυροκομία, είμαστε η μεγαλύτερη περιοχή στην κτηνοτροφία. Η φέτα έχει σήμερα ονομασία ΠΟΠ αλλά δεν παύει να είναι ανοχύρωτη. Θέλουμε να δώσουμε και να πάρουμε την προστιθέμενη αξία στον προϊόν που παράγουμε. Θέλουμε να μυήσουμε νέους να εμπλακούν στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Θέλουμε να δώσουμε κίνητρα, την τεχνογνωσία και την εμπειρία σ’ όλο τον κόσμο που έχουν τα άτομα που ασχολούνται. Είναι ένα γεγονός το οποίο επιβάλλεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Είμαστε στην ευχαρίστηση θέση  να ανακοινώσουμε ότι η σχολή που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος στην Ελασσόνα θα έχει 39 συμμετέχοντες για την πρώτη χρονιά».


Ακολουθήστε μας: